La vita è bella 1. del

La vita è bella 1. del

Danes, petek 15.II.2013, ko nas cca. 15x bližje kot je Luna preleti malo večji kos iz neznanega predela vesolja, bi lahko prav vsi za trenutek pomislili, da naš parlament in vladajoči kriminalci, barabe in norci iz slike zgoraj, resnično niso središče vesolja, KATEREGA DEL SMO PRAV VSI.

Omenjeni pomislek velja seveda tudi za tistega gospoda, ki je nosil transparent “Brez Janše mi živeti ni”. Saj vem, da je napisano popolnoma logično, a vseeno izpostavljam, saj sem še vedno prepričan, da veliko in odločno preveč volilk in volilcem meni, da nam ni živeti brez prej omenjene združbe. Združbe, ki se nam pod krinko politike uradno predstavlja za liderje naše lepe dežele, a v resnici je zelo daleč od tega. Najmanj toliko daleč, kot je največja oddaljenost od Zemlje, ki jo doseže danes nam najbližji asteroid 2012 DA 14, ki baje ni povezam z dogodki nad Uralom…Če se malo pošalim, bi bilo najbolje, da vse naše veljake “naložili” nanj in za tem iskreno upali, da bo naslednjič letel mimo nas na veliko večji razdalji. Neizvedljiva znanstvena fantastika, ki se lahko uresniči malenkost drugače, a z enakim oz. pozitivnim rezultatom za vse nas.

Ker smo dobesedno sestavni del vesolja, bi bilo dosti bolj logično in naravno, da bi imeli precej več pozitivnih misli. Saj je celotno vesolje v nenehnem pozitivnem gibanju, če si sploh znamo malenkost paradoksalno predstavljati celoto, ki se konstantno premika, jasno v različnih znanih in malo manj znanih prostorsko časovnih dimenzijah. Besedo celota je malenkost neprimerno uporabljati, saj nehote spomni na nekaj z obrisi. Tega pri vesolju, gledano iz naše perspektive dojemanja okolice, enostavno ni, saj je tako veliko, da se dimenzija prostora in časa spreminjajo, kar zmede našo ozko priučeno misel, posledično si vse skupaj malenkost težje predstavljamo. V bistvu omenjeno ni čisto nič drugega kot posledica Velikega poka ter posledične nepredstavljive velikosti vesolja samega. Po domače povedano, je vesolje enostavno preveliko, da bi ga katerikoli nam znan pogled zaznal oziroma prikazal vesolje v istem trenutku.

Zato nam vsem skupaj izgleda nekoliko ukrivljeno, posledično nenavadno.  Preden se vrnemo k osnovni temi samo še tole, da ne pozabim. Vesolje je definitivno živo in z najvišjo obliko reda, ki ga moramo spoštovati. Saj je nesporni tvorec našega planeta, tudi neposredno vseh nas. Kako to “živost” razložiti, pa še naša znanost žal ni povsem prepričana, saj vsakič ko pogleda podrobneje, ni pomembno ali uporablja teleskop ali mikroskop, vedno naleti na kakšno novo in do takrat neznano reč. Teorija, ki enako kot na drugih področjih precej prednjači, je že zelo veliko povedala, a ljudje smo pač takšni, da dokler nečesa ne vidimo, zelo težko verjamemo. Zato je ekstremno velika škoda, da otroke že v vrtcih na primeren način ne učijo o osnovnih gradnikih snovi, ki so enaki za nas in vse kar nas obkroža. Te zelo majhne “delce”, gra za zares nepredstavljivo minaturne energijske zanke, ki znajo “komunicirati” z okolico, preredko izkoristimo v svoje dobro. Tudi naši možgani in naše telo v celoti oz. osnovni gradniki, ki predstavljajo sestavne dele zelo malih delcev, ki so v naših atomčkih, ”komunicirajo” z ostalimi energijskimi ”zankami” iz bližnje ali daljne okolice. Prosim, da ne vpletamo kakršnekoli magije…Tako izbraženi otroci bi začeli dojemati svet pravilno, kar pa očitno nekomu ni po godu. Ko bi otrok s pravilnim in naravnim učenjem videl mravljo, je sigurno ne bi pohodil. In to je tista največja prednost ljudi, tako imenovana zdrava pamet, da lahko zelo lepo živimo brez posrednega in neposrednega ubijanja za lastno preživetje ali koristi. Zadnje časa se znanstveno dokazuje, da je pri določenih vrstah opic razvit čut za pravičnost. Ljudje božji, pomislite malo, celo opice vedo kaj je pošteno, bi lahko zaključil odstavek…

Kaj pa so v začetku omenjene prijetne misli. Nemogoče je vse napisati, saj jih je neskončno oblik in vrst. Lahko vam pa na kratko sporočim pot, kako do njih. Deluje, brez najmanjših dvomov. In to vedno! Če le “stranka” hoče. In vsi tisti, ki boste prebrali par enostavnih vprašanj ste potencialne ”stranke”, brez skritih stroškov v drobnem tekstu ter garantirano brez stranskih učinkov.

 • Greste z veseljem v službo oz. radi opravljate vaše delo?
 • Imate partnerja, ki je tudi vaša ljubezen?
 • Ste veseli vsakič ko zagledate svoj dom?
 • Se z veseljem peljete z vašim avtom?
 • Ste brez dolgov, ki bi vas bremenili?
 • Imate dovolj prostega časa, katerega vsaj polovico si vzamete samo zase oziroma vašo osebno družbo?
 • Se kdaj dotaknete drevesa, ki raste blizu vas in je preživelo stoletje ali več?

Vprašanja so lahko zelo različna in odvisna predvsem od vsakega posameznika.

Še bi jih lahko našteval, a najbolj pomembno je, da znate sami definirati in si jasno priznati stvari, ki vam ne ustrezajo oz. negativno vplivajo na vaša življenja. In vsako od teh lahko spremenite, če le hočete. Vem, da ne gre vse naenkrat in vem tudi, da je najtežje priti do prve resne pozitivne in iskrene spremembe, nato gre dosti lažje in hitreje. Več kot bo pritrdilnih odgovorov na zgoraj napisana vprašanja, ki so napisana samo kot primer, da ne bo pomote, bolj pozitivnih misli bomo. Ni druge možnosti.

Na koncu še malo aktualne biologije, če ni že vsega preveč…Zgodba o Zebrasti školjki, ki bi naj uničila Blejsko jezero. Seveda pogledam za vsak slučaj na netu za kakšno “pošast” bi naj šlo. Žal ugotavljam, da je znova šlo za popolnoma laično gostilniško zgodbico lokalnih nadbožanstev pred TV ekrani, ki so očitno prepričani, da narava kadarkoli škoduje sama sebi! Sramota, da zaradi ene vrste živega bitja z imenom Zebrasta školjka, ki je nastalo popolnoma naravno, delamo takšno negativno predstavo v javnosti. S pomočjo televizije in ostalih medijev se ustvarja slika, da bo školjka resnično uničila naravni biser imenovan Blejsko jezero. S pretvezo, bi naj uničila vso jezersko floro in fauno oziroma celoten jezerski ekosistem. Dejansko v celoti izmišljeno poteza lokalnih lobistov. Edina dejanska ”škoda”, ki jo povzroča zloglasna školjka je, da nas ljudi, ki med kopanjem tudi hodimo po dnu jezera, močno zbada v noge. Nas, ljudska nadbožanstva, zbada v stopala. Čeprav ima školja ta popolnoma naravni mehanizem vgrajen samo in izključno zato, da brani sebe. Ne pozabimo, da ta ista vrsta školjke obstaja na zemlji dosti dlje kot ljudje… Nihče od nastopajočih v TV prispevku ni povedal, da ”priseljena” školjka resnično pogosto izkorenini določene avtohtone vrste, če to sploh so, saj smo tako imenovano avtohtonost definirali ljudje. Seveda pa niti približno ne uniči jezerskega ekosistema. Narava se vedno spreminja in se na srečo vedno bo. Evolucijsko oz. tako kot je naravno. Žal bi marsikdo izmed nas, ki si očitno predstavlja, da je nekakšno nadbožanstvo, z veseljem prikimal množičnemu ubijanju Zebrastih školjk v Blejskem jezeru, kljub temu, da gre za neobičajno hitro razmnožujočo vrsto školjk z izjemno čistilno funkcijo za jezero samo. Nenazadnje vas še enkrat spomnim, da je prispevek na POP TV govoril o uničenju blejskega ekosistema zaradi školjk. Grozna neumnost. Smo res norci brez primere ali samo nočemo zdravo in naravno razmišljati? A smo se kdaj vprašali, koliko škode smo izključno mi, nadbožanstva na dveh nogah, povzročili temu istemu jezeru? Koliko min je še vedno v vodi? Kolikokrat smo izvajali posege (gradbene, “čistilne”, urejevalne in še kakšne), ki ne morejo koristiti naravnemu ekosistemu jezera? Iskreno upam, da se ne oglasi kak strokovnjak in me poskusi prepričati, da je zaradi opravljene faktultete postal “pametnejši” od Narave.

Stay tuned! It`s not over.˙ɹǝʌo ʇou s`ʇı ¡pǝunʇ ʎɐʇs

 

Ocena uporabnikov

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

Skrij komentiranje Skrij komentiranje
 • Bold
 • Italic
 • Underline
 • Stroke
 • Smileys
 • :confused:
 • :cool:
 • :cry:
 • :laugh:
 • :lol:
 • :normal:
 • :blush:
 • :rolleyes:
 • :sad:
 • :shocked:
 • :sick:
 • :sleeping:
 • :smile:
 • :surprised:
 • :tongue:
 • :unsure:
 • :whistle:
 • :wink:
 
 • 1000 preostalih znakov