Vi?

Vi?

Ocena uporabnikov

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Ta odstavek okrog Todoriča oz. Agrokorja se mi je zapisal pred štirimi leti. Kot dokaz, da je bilo samo vprašanje trenutka / 23.junij 2013, odlomek iz Dan državnosti: "Tudi za aktualnim Todoričem, globalno gledano sicer malo ribo, stojijo z denarjem izključno resni globalni igralci, saj je z Agrokorjem zgradil za balkanske razmere pravi imperij. Dokler jim daje dovolj velik profit, ga imajo radi, ko to ne bo več mogoče bodo pobrali vse kar ima. Agroživilska področja jim zadnje čase sploh dišijo. Tako se lastnini iz vidika Rothschildov."

In opomba, lektorji so na oddihih...Ali prezasedeni... Saj boste opazili.. :-)

Danes dodajam: dokler ni Ivica začel na (pre)veliko krasti... Vila, ostale nepremičnine in premičnine, polni skriti računi in sefi, več kot sto milijonov je pobral v zadnjih dveh, treh letih. Dokler je po milijon pobiral in se širil po celi Jugi so ga seveda čisto pri miru pustili. A če ne bi takrat prodali kupcu brez denarja, bi se danes Agrokor bankrotu samo škodoželjno nasmihali iz same iskrene dobrososedske privoščljivosti. Evo vam, bi si rekli, za arbitražo ;-)

Zato si bom drznil o reakcijskem času politike in pravosodja na večno aktualne anomalije... Trgovine so le del zgodbe, danes smo znova priče rojstvu ideje nacionalizacije Mercatorja. Žal v teh časih Politika d.o.o. ni niti približno sposobna voditi podjetij in zlahka se pripeti nov masovni nateg davkoplačevalcev. Skratka neskončne žalostne zgodbe vsakdana besedno cvetoče ureditve...

hilda 2V deželi kjer zaradi denarja razpadajo družine dveh zaposlenih staršev... Kjer ne morejo vsi lastnih otrok normalno hraniti? Vse vemo, vse nam je jasno. Le problemov ne želimo odpraviti. Kot bi kljubovali jasni resnici. Sicer očitno ponosni, da smo del NATO / delniške združbe prevarantov, ki v prvi vrsti skrbijo za orožarske posle übernivojev. Ko bodo po črnem scenariju Hrvati malo prdnili na morju bomo le jokali in moledovali z depešami po razpadajoči Evropski uniji. Karl, če bo še naprej uspešno nategoval vse slepe penzijonistke in penzijoniste, bo vsekakor znova prednjačil z oslarijami na zunanji politični sceni. Buuuu Karl! Jurja penzije za vse. Kdo bi ti oprostil? Razen naših pozabljivih seniork in seniorjev.

Vse je hudo prepleteno. Recimo gradbeništvo kot sektor, kjer je zaradi "dovoljenja" oz. zakonske možnosti izvedbe investicij brez denarja crknilo "pol Slovenije". Da ne omenjam nakupov velikih podjetij brez centa v žepu... Ob glasni podpori politike, da je npr. gradbeništvo vitalno za gospodarstvo. In vsi, pardon izrazu, BEBCI z ultra nazivi vseh slovenskih bla,bla,bla ustanov niso znali povedati, da trditev drži le v primeru kadar je finančna konstrukcija posla vzdržna oziroma jasna. Ko so vse financirale banke se je nategovalo podologem in počez. "Od Vardara do Triglava", če bi bili še v Jugi. Tukaj se je le od Murske Sobote do Kopra in od Jesenic do Črnomlja.. Nategovali smo sami sebe do onemoglosti.

nlbOdvetniki za korupcijo so si vile gradili v slogu samih rimskih cesarjev, na leasinge in ostale pufe, tudi vsestransko prepletene hipoteke, ki bodo slabo banko na koncu zjebale. Če ne bi bile terjatve bank slabe jih ne bi prenesli na davkoplačevalska pleča. Tudi to vsi vemo. Vsi vemo kaj se dogaja danes na slabi banki, to je tista ki je prav iskreno naša. Davkoplačevalska. Ostalo je kapitalizem, ta je pa sredi kapitalizma nastala in postala socialistična... Izjava slabe banke: 10% nepremičnin smo prodali fino... OK, kaj pa ostalih 90% prenešenih reči? Od katerih boste morali cene spuščati za pol ali več? A koga briga, do takrat bodo novi direktorji, letna poročila današnjih dni bodo revidirana zgodovina in to je to. Volilci, dobro jutro in na zdravje kolektivni demenci.

A ko se sistem raztrešči jočemo. Mimogrede, za primer in malo v poduk, ker novinarji nekako ne izustijo: GREP in Stožice se je takrat imenovala rešitev podaljševanja agonije za Ogrinov Gradis, Srakin Energoplan in Zokijeve veleprovizije. Ter neverjeten domino efekt programiranih in neprogramiranih stečajev vseh vrst in velikosti. Torej višji družbeni interes v naši politiki. A ne bi enkrat zakonsko določili, da brez sredstev ni mogoče investirati, na podlagi napovedi/obljub pa še najmanj. In zakaj takega člena ni? Hkrati to pravilo pozna prav vsak, tudi kmet na mini kmetiji ga mora spoštovati.

Ker bi preprečil Zokije, Bokije, Hilde, Duškote, Binete in vse ostale... Kaj nam pomaga, če se to še danes dovoli in da jih nekaj sedi v zaporu? Prav en velik nič. Preventiva je skrivnostna beseda, ki je naši voditelji ne poznajo. Prav nihče med njimi. In na teh področjih letijo davkoplačevalske milijarde v črno luknjo ekonomije. Tudi za kapitalizem velja socializem. A le pogojno. V letih, ko se sistem ratrešči dobivamo na grbo račune. Intervali t.i. kriz so vedno bolj pogosti...

3fVse lepo in prav. Če je prav, da plačuje sanacijo lukenj / pokradenega??? A smo načelni ali nismo? Ko so iste luknje nastajale pa samo določenim posameznikom? Kje živimo? Še v Uzbekistanu je večja pravica. A to smo mi odločili? Volilci smo želeli, da plačujemo vse možne bedaste odločitve in zato tratimo proračunske milijarde? Res? Vi ste si tudi? Poglejte plačilne liste tovarišija. Poglejte proračun. Tudi pokojnine. Vse imate, vse je na netu. Črno na belem piše: lupijo vas bolj kot  'Ndrangheta. Bolj! Imam znanca, tudi neke storitve za te fante opravlja in pravi: "Mi imamo red. Nič ne plačaš 2x, enkrat pa moraš." 

Tukaj vam več kot pol ustvarjenega poberejo za skupno dobro in pol pobranega zapravijo brez veze. Dejstva so takšna. Žal. Zato je vse drago, zato ima trgovka v trgovini resne velikostne razrede nižjo plačo kot trgovska istega podjetja v npr. Avstriji. A zakaj je tam lahko drugače? Red imajo In malo čuta do lastnih ljudi, domovine in lastnine. Oni že vedo, da je in še bolj zakaj je tradicija državnosti zelo pomembna reč, saj človeštvo ni niti približno v stopnji zrelosti, da bi imeli npr. odprte meje. Tudi to smo vedeli prav vsi, dokler nas ni Bruselj hipnotično prepričal, da to je pa to. Nebeška Unija. Brezmejno odprta...

Kar z orto pripadiki Jihada na čelu so prišli. Tudi k nam, da se ne boste slepili do nezavesti. Ker mislijo, da smo tudi mi njihov sovražnik, saj smo del podjetja NATO d.d., ki strelja po njih že celo večnost. Kaj druga pričakovati? Tam se težko branijo. Hvala Bogu so se vsaj malo vmešali Rusi. Preden bi v prafaktorje tipa zdajšnji Irak ali Libija spremenili tudi Sirijo. Procesi, ki jih v ZDA poimenujejo demokratični, saj naj bi izključno takšne sami širili po svetu. Z letalonosilkami na čelu... 

15Mi sledimo kot bebci zavezanih oči. Oni nam povedo koliko in kaj bomo kupili... Nato še naši provizije v mastnih odstotkih in kupujemo najdražje sranje, ki ga sploh ne potrebujemo. Mi za našo obrambo ne. Za posege v Afganistanu bi nam pa moralo zelo dol viseti, če imamo kaj pameti. Saj je oddaljen 6000 kilometrov. In mi bi naj vedeli in sodili kaj je dobro za njih... Huda šala, ki ji nasedamo. Nesporno nasedamo. Bolje 10% tistega kar namenjamo za enote dati revežem po svetu, ki so žrtve teh bedarij in bo več koristi. Z npr. Hummerji se naj kar Trump vozi. Do vseh rezidenc, ki jih premore. Mi teh oslarij res ne potrebujemo. Niti enega samega razloga ni zakaj bi mi delali red kjerkoli na Zemlji. Istočasno, ko se za pokrivanju vseh ekonomskih črnih lukenj tranzicijske ekonomije oblast kot eno spremeni v vesoljno složnost, ki jo zavida tudi sama Komunistična partija Kitajske. Ta složnost parlamenta lepo zajebe prav vse Slovence. Demokratično, saj je večina odločila. Za generacijo ali dve.

In dejstvo je da je Borut Pahor tudi v teh časih predsedoval vladi ter še veliko predolgo bil tudi predsednik. A zdaj ne ve nič. Še manj je kaj kriv. In tisti, ki ste ga volili: malo se vprašajte po enostavnih dejstvih, tudi številkah in si recite: "Ja fino, še enkrat bom volil tega klovna, ker je on tisti, ki skrbi za dobro lastne države." In ne pozabite si dodati: "Zakaj bi imel večjo pokojnino? Zakaj bi živel bolje? Zakaj bi manj ropal naslednjo generacijo ali dve? Bolje, da se žrtvujem in v lastni slepoti klovnu Pahorju namenim glas še enkrat, čeprav ne vem zakaj..."

Fuck off tudi desnici, saj nima resnega kandidata od kar obstaja. Pa tudi u kurac gre izključno zaradi Janše in parih najbližjih ritoliznikov. Vsak, ki zagovarja strankarska načela pred zdravo pametjo in vsaj nekaj dejstvi je nenavaden. Ali se za politična dejstva sedanjosti lahko zlorablja "novica" o nesrečnih žrtvah vseh strani v drugi svetovni vojni (tudi tik po njej)? Prosim presodite sami. Le nikakor ne pozabite, da je že dobrih sedem desetletij končana. Istočasno je Amerika stestirala na bojišču slabšo plat napredka fizike... A oni še tudii niso zaključil obračunavanj iz tega naslova? Atomsko bombo so "pozabili", če ne štejem letnih komemoracij.

A pri nas je najtežje o in v sedanjosti, zato tudi o prihodnosti kaj pametnega ne zmoremo. Kot bi ne bilo alternativ... Mislim, da bom šel letos prvič na volitve. Pri recimo blizu petdesetih nekako prvič vidim ksiht, ki mogoče res ni kontaminiran. Antipahor sem že desetletja dlje. In hvala Staremu, Kučanu mislim, da je povedal o Pahorju resnico. Da mu je končno rekel: "Odjebi" javno, sicer v lepšem jeziku a to je to. 

Stay tuned! I's not over.˙ɹǝʌo ʇou s`ʇı ¡pǝunʇ ʎɐʇs 

p.s.: Tušmobil boste lažje razumeli tako: predstavljajte si, da ste banka, ki naroči prodajo Tušmobila zaradi prezadolženih lastnikov.... OK, pogodbo vidite. Prej ste seveda skrbno pregledali kaj sploh Tušmobil ima in kje je to poskrito. Če bi se kot bankir vsaj malo poglobili v predmet posla, bi ugotovili, da v edini takrat znani pogodbi ni zajete blagovne znamke in bi naročili popravek le-te. Vsi kriminalisti danes bi bili odveč, NPU tudi, saj bi kot precej odgovorna oseba na banki ne dovolili recimo 20 milijonske kraje v kosu, ki se v naših razmerah prenaša direktno na vsakega Slovenca. Simpl, vsak prebivalec je fasal novih 10 evrov kredita preko državnega proračuna. Vsak, tudi tisti, ki nima niti za sendvič. Zakaj je bila sama znamka Tušmobil toliko vredna se je marsikdo vprašal, če jo je Telemach zabrisal v koš? Zato ker je bil to denar nakazan dvem fizičnim osebam preko težje a še vedno sledljivih transakcij. Zato se ga veliko lahko prav v gotovini vrne npr. direktorju kupca, odvetniku singapurske "zgodbe" za male otroke ter naše tožilce in tako naprej. Kar še ne bi bilo tako narobe, če ne bi vse skupaj plačali ravno Vi.

Zato je ta števec resničnega javnega dolga še vedno zelo resničen.


Bojan Mehle   04.11.2017 | 13:02
Da Ne Odlično, kot vedno ! Delim !
 
PR   03.11.2017 | 10:16
Da Ne Mikstone, hvala.
 
mikstone   03.11.2017 | 09:55
Da Ne Jaz bi se kar podpisal pod tole confused
 
Skrij komentiranje Skrij komentiranje
 • Bold
 • Italic
 • Underline
 • Stroke
 • Smileys
 • :confused:
 • :cool:
 • :cry:
 • :laugh:
 • :lol:
 • :normal:
 • :blush:
 • :rolleyes:
 • :sad:
 • :shocked:
 • :sick:
 • :sleeping:
 • :smile:
 • :surprised:
 • :tongue:
 • :unsure:
 • :whistle:
 • :wink:
 
 • 1000 preostalih znakov