Hvala!

Hvala!

Ocena uporabnikov

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

SSKJ: razmislek  razmíslek  -a [lǝk] m () usmeritev dejavnosti v zavesti v kaja)da bi prišlo do jasnosti, zaključkov: te pesnikove besede so vredne razmisleka / podrobnejši razmislek je to pokazal podrobnejša presoja, analiza b)da bi se spoznala primernost, posledice česa: za odločitev je potreben razmislek; imeti čas za razmislek / storiti kaj brez razmisleka.

Skoraj dva milijona ovc upravljate.. Direktorji... No, niste direktorji, ker bi bili lahko kdaj sodno preganjani. Zato ste demokratično izvoljeni politiki... Število potrebnih glasov za sedež v parlamentu: sitnica. Še z druge plati: ob zadnjih parlamentarnih volitvah od 1,7 milijona upravičenih prišlo cca. polovička, recimo 850.000 ljudi. Torej že v samem štartu, če bi npr. vse glasove pobrala ena sama stranka, to še ne bi pomenilo, da jo želi več kot pol prebivalcev.... Ker seveda volilne udeležbe v demokraciji niso nujnost je prav vsem vseeno, če glasuje vseh 1,7 mio upravičencev ali pa samo 170.000 oz. 10%... Pomembno je prejeti glas več kot nasprotnik. Da bi volitve modernizirali? Simpl način elektronskega glasovanaj uvedemo, da bo udeležba na volitvah podobna tisti iz referenduma, ki bi moral Slovenijo peljati po neki pravljični poti. In banda bo takoj izginila. Občutek, da gredo na volišča samo verniki raznih strank je res grozen in nevarno blizu resnice.

Spremebe volilne zakonodaje v smeri modernizacije? Z ustavno proceduro očitno nikoli... Če sem bolj optimističen recimo v neslednjih 2000 letih bi lahko uspelo. Parkrat je treba prekopati vse nas, ki se danes sprehajamo po tej grudi, da bomo odkriti in iskreni. V takšnem trenutku si res ne bo težko priznati resnice, da ni ravno logično vse skupaj. Še huje EU parlament, kjer npr. Poljska vedno in z lahkoto preglasuje naše želje. Ali pa Nemčija. Kot bi igrali nogomet s šampioni z dvema igralcema njih pa enajst... Mislim, da je dovolj jasno povedano. A kaj zdaj?

Predsedniški kandidati: Pazi, a lahko izvolimo kogarkoli, ki ne prihaja iz struktur, ki nas četrt stoletja jebejo? Struktur, ki so poslale to državo na beraško palico? Ja,ja, skrivamo jo še. Vendar prav dolgo ne bo šlo več. Številka, ki omenja že davno preseženih 40 (štirideset) milijard evrov ni šala. A ne čutite je? Že mogoče, čutite pa npr. ogromno zluknjanih regionalk, ki jih tudi še bolj smešne omejitve hitrosti ne morejo sanirati... Obresti stanejo toliko kot mi ne znamo pridelati. Kaj je posledica? Vsak dan večji dolg. Trend bi se zlahka obrnil. A z ekipami, ki so ta isti dolg ustvarile nikakor ne. N E M O G O Č E ! Če bi se za volitve samo enkrat resno organizirali na FB in podprli skupnega kandidata, ki nekako ustreza kriterijem zdrave pameti, je lahko predsednik parv kdorkoli. Prepričan sem na je na družabnih omrežjih ne ravno težko najti 300.000 ljudi zdrave pameti. Ne barve, ne stranke, ne pizdarije, zdrava pamet, poštenje z nekaj marljivosti in je prav več kot dovolj. Tega nihče izmed do sedaj videnih v vladajočih strukturah ni imel na seznamu osebnostnih lastnosti. Denar na nivoju države lahko uniči ogromno dobrih reči, enako kot v gospodinjstvih, kjer kronično pomanjkanje denarja oz. nezmožnost dostojnega preživetja "ubije" npr. družino. Problemov v bistvu ni tako veliko, le razpasli so se v razno razne namišljeno nujne birokratske segmente pojugoslavanske Slovenije. Torej generalni rez na vrhu in posledična sprememba naredi ogromno, kot domine. Več na to temo ni ravno nujno a ne? Mogoče še dobrodelnost: s tem res krpamo krvaveče ranice in rane, rezila, ki so jih ustvarila so pa tukaj in nad vsemi nami.

Rezultati zgornjega števca v praksi zelo odkrito opisani v prijateljevem videu, ki ga je delilo kup uporabnikov družabnih omrežij. Maki, bravo in hvala.

Še samo 1x: Ni kaj dodati. Mogoče še samo to: Ne nasedajte referendumom okrog vprašanj, ki jih lahko odgovori izključno matematika. Formula v eni vrstici z vsemi potrebnimi podatki. Tudi za drugi tir...

Stay tuned! It`s not over.˙ɹǝʌo ʇou s`ʇı ¡pǝunʇ ʎɐʇs

p.s.: Tisti, ki mojega dobrega prijatelja Makija ne poznate... Da ne bom dolgovezil, Maki je tiste vrste duša, ki bi prav vsakemu človeku in vedno pomagal. Torej NIMA političnih ambicij, zame osebno škoda, bi bil sigurno 1000xboljši predsednik države kot npr. Borut. Normaln lajf, pošteno plačilo za opravljeno delo in normalno jasno in pregledno zakonodajo, tudi davčno, ki velja za vse, so so skromne želje, ki so najverjetneje skupne prav vsem nam, ne samo v Sloveniji ampak v vsaki družbi... Da se nihče v državi ne bo počutil oropanega bi lahko bil pa skupen cilj. Črni in rdeči tega ne bodo naredili N I K O L I !

p.p.s.: Temačen deževni ponedeljek, 11. september 2017 - bo še najbolj primeren kot splaniran. Ob 13:50 pobereš Shorty, ob 14:00 Niko nato pa čevapčiči, kajmak, lepinje, bilijard, alkohol in bojda mamila. Verjemite mi, da se nikakor ne bomo imeli slabo, čas na naši strani, če nam bo ok ostanemo do jutra, kakih par urc prespimo in jutri normalno jutro... Le sproščeno. Zaradi reči, ki so vredne našega časa. Prej še migat, cilj pol ure stanja na rokah že skoraj izpolnjen, ko bo povem/posnamem, tam po 10 minutnih uspehih postane napredek počasen, kak mesec izgine... A ker sem vztrajal kot najboljši mehanski vztrajniki sem vsaj 900 od 920 zaporniških dni premigal do stopnje resnega znojenja. In tudi ob počasnih korakcih oz. stopničkah vam po recimo 1000-ih dneh od aretacije povem, da je skupen napredek NORO dober.  V zaporu ugotoviš, da razen lastnege telesa in duše ne rabiš nujno prav nič. Nič, za največje in včasih res nemogoče dosežke lastnega življenja. Vsaj meni so se takšni zdeli. Dokler nisem odprl vrat življenja in začel vsako lastno sekundo zelo ceniti. V bistvu sem jih samo nehal zapravljati po nepotrebnem, ostalo se zgodi kar samodejno. Moram it, 11:53... Da se mi ne bo mudilo :) A vam se? Ves čas? Bejšte no :-) :-) :-) ... A Vam tako paše? Aha, potem v redu, če Vam ne spremenite. Samo Vi lahko.

 

 

 


Skrij komentiranje Skrij komentiranje
 • Bold
 • Italic
 • Underline
 • Stroke
 • Smileys
 • :confused:
 • :cool:
 • :cry:
 • :laugh:
 • :lol:
 • :normal:
 • :blush:
 • :rolleyes:
 • :sad:
 • :shocked:
 • :sick:
 • :sleeping:
 • :smile:
 • :surprised:
 • :tongue:
 • :unsure:
 • :whistle:
 • :wink:
 
 • 1000 preostalih znakov